DIY met/voor kids DIY voor je huis

playmobil kapstok

20 november 2013
 Ik zag  hier een playmobilkapstok en wilde er zelf een zonder tiewraps, dus dook ik op de schatkamerzolder van mijn moeder en vond er Playmobil. Mijn plank is 40cm bij 12cm. Maar je kunt de kapstok natuurlijk ook langer en breder maken. Schroef er een richeltje op van 2 cm X 2,5 cm X de lengte van je kapstok.  En zorg ervoor dat de schroeven verzonken zijn (als je wilt dat de kapstok mooi strak tegen de muur komt te hangen). Het richeltje komt 1 cm vanaf de onderkant. En de Playmobilbillen hebben 2.5 cm nodig, dus het richeltje is 2,5 cm diep.

Ik heb de kapstok eerst in de grondverf gezet, daarna in de witte verf. Plak de poppetjes vast met montagekit. Een dot kit op het achterhoofd en een dot kit op de billen. Laat minimaal een dag drogen. Ik dacht dat de kit genoeg was, maar na 2 weken zag mijn kapstok er zo uit:

 

Dus Piet (de klussenvraagbaak) gebeld en hij zei: schroeven in de ruggen. Dus vanaf achter het plankje, schroef je de poppetjes vast, net boven de billen. Laat de schroeven verzinken en gebruik niet te lange schroeven, anders komen ze door de buiken naar buiten.

 

Volgens Piet is montagekit met schroeven erbij de juiste oplossing, dus daar geloof ik heilig in. De kapstok hangt een paar weken en tot nu toe geen ongelukken….

Voor de mooi: koop afdekplaatjes voor de schroeven en druk die met wat lijm op de schroeven, zodat ze er niet meer af kunnen vallen (die plaatjes zijn wat klein en dus gevaarlijk voor kleine kinderen). 

 

 

You Might Also Like