De plastic mapjes waar je werkbladen in kunt stoppen gingen al een aantal jaren mee op vakantie. Ik stopte er uitgeprinte kleurplaten in (google eens op kleurplaten voor volwassenen voor de oudere kinderen, dat zijn hele mooie). En we deden er ook wel zomerwerkboekjes in die juffen en meesters delen op hun websites (google op zomerboekje kleuters, of bijv zomerboekje groep 5 , of vul zelf in…). Dit jaar gingen we voor het coderen. Codeerbladen zijn bladen met ruitjes, waarop je lijnen gaat trekken aan de hand van pijlen. Die pijlen staan bovenaan de bladzijde. Na het trekken van de lijnen heb je aan het einde een leuke afbeelding gemaakt. Omdat ik een negenjarige in huis heb, hebben we het proces iets moeilijker gemaakt: hij mocht een tekening maken die ik omzette in pijlen.
Je hebt nodig:
- plastic mapjes (de Action heeft deze regelmatig. Ze zijn ook online te koop, google op afwisbare insteekhoes of beschrijfbare insteekhoes).
- whiteboardstiften. Die zijn afwisbaar van plastic. Je hebt ze in een setje met verschillende kleuren bij de Hema.
- printable van codeerwerkbladen. Ik vond ze bij onderwijswereld, voor jongere kinderen (zeg kleuterleeftijd) vond ik leuke bij lookbookeducation. Daar vind je sowieso ook andere leuke bladen voor in het mapje.
- of je gaat samen aan de slag om zelf iets te coderen. Dan heb je ruitjespapier nodig. Te koop bij de Hema. Of maak zelf ruitjespapier. Dat is voor kinderen nog best een uitdaging om te doen, dus zijn ze lekker even bezig. 🙂
Ga je zelf een codeertekening maken? Je begint altijd met een stip, van waaruit je vertrekt. Verder is het leuk wanneer kinderen er zelf achterkomen dat schuine lijnen wel kunnen, maar de tekening en de codeerlijnen heel ingewikkeld maken. Boaz verzon deze slang, die Rafe dan weer ging maken. Superleuk was dat!
Fijne dag!
Wat leuk om te lezen! Veel plezier ermee. Groetjes, Esther van Onderwijswereld-PO
Ze zijn top! Bedankt! Ook namens mijn jongens 🙂
Lieve Babbe
Ziet er goed uit
De kids hebben een uitdaging
Groet je moeder