DIY met/voor kids DIY voor je huis

Sinterklaas aftelkalender met doosjes van kartonnen bekertjes

18 november 2015
Boaz fladdert lekker door het leven, maar kan soms een beetje verzuipen in leuke dingen. Toen opa en oma van de zomer vertelden dat hij een weekje mee mocht naar Texel (die week daarop), heeft het arme kipje amper geslapen en kon al helemaal niet eten. Dus dat Sinterklaas hier in Utrecht een week later aankomt dan in Meppel, was een cadeautje. Hij heeft door dat er ‘iets speelt’ rond Sinterklaas, maar wat precies, dat is hij deze week een beetje aan het uitvogelen. Tot zover weet hij dat Sinterklaas binnenkort jarig is en dat daar cadeaus bij horen. En gisteren zei hij aan de ontbijttafel dat hij dat wel leuk vond. En hij vroeg hoeveel nachten slapen dat dan was. Hoppa! Startsein voor een aftelkalender! Heerlijk! Zaterdag is de intocht en dan introduceer ik de kalender. En dan maar eens kijken of het kind nog slapen en eten kan. 
Grapje, he?! 
Je hebt nodig: 
 • kartonnen bekertjes (de mijne kocht ik bij Kruidvat)
 • schaar
 • etiketten (ik drukte rondjes met een pons uit rechthoekige etiketten)
Knip de bovenste rand eraf.
Plak een stukje washi tape op je schaar of zet er een streepje op. Ik deed dit op 3 cm vanaf de punt van de schaar. Op deze manier knip je ieder knipje even lang.

Pak de beker, vouw een beetje dubbel en knip in. Knip daarna ook recht daaronder in, zo zorg je ervoor dat je op gelijke afstanden van elkaar knipjes krijgt. Je knipt steeds in het midden tussen 2 knipjes in. In totaal krijg je 8 stukjes die je straks om gaat vouwen. 
Vouw alle stukjes naar binnen, strijk/druk de vouw goed aan.
Vouw nu de stukjes 1 voor 1 over elkaar heen.
Ik plakte er stickers op met getallen (nachtjes slapen) en vulde de doosjes met heel erge kleinigheidjes (want overdaad enzo). En ik vulde een paar doosjes met schoentjes: op die dag mag de schoen gezet worden, beetje reguleren die handel.
Fijn feest! 

You Might Also Like

 • Evelien 20 november 2015 at 06:01

  Wat zijn ze schattig!

 • Laura 20 november 2015 at 06:20

  Ik ga ze nog snel even maken, voor die laatste weken. Dank je wel voor je tutorial!

 • Sanne 23 november 2015 at 10:51

  Dat ziet er hééél gezellig uit!