DIY voor jezelf

Blogverlof + 5 overleeftips voor de vakantie

10 juli 2019

De blog gaat met vakantiepauze, tot eind augustus. En toen dacht ik: ik deel even wat leuke dingen voor in die vakantie. Zaken waar ik wat aan heb en die misschien voor jullie ook wel interessant zijn.

  1. Geef je kind een ijsje onder de douche of in bad. Je denkt misschien: raarrrrr. Maar geloof me, ze vinden dit helemaal het einde. Het is lekker en het is raar, want de douche of het bad is warm en je ijsje niet. En het is vooral heel gezellig en leuk. Dit werkt ook goed bij ziekige kinderen met keelpijn, kinderen die niet willen badderen en het werkt als een dolle voor ouders die niet willen poetsen. Want gesmolten ijs spoelt lekker weg.
  2. Print doe-werkbladen uit en stop die in een doorzichtige map. Geef er whiteboard stiften bij en je hebt een prima activiteitenmapje voor in de auto of op het vakantie adres. Want de whiteboard stift veeg je van het plastic af en dus kunnen ze eindeloos hetzelfde zitten te doen. Ik zoek meestal op thema. Dus bijvoorbeeld op ‘zomerwerkblad’ of ‘werkboekje zomer groep 3’. ‘Sudoku voor kinderen’ is ook een leuke.
  3. Op de een of andere manier vinden ze kleurplaten voor volwassenen magisch en kunnen ze daar heel lang mee bezig zijn. Google op ‘kleurplaat volwassenen’ en je krijgt een hele berg voorbeelden. Hetzelfde geldt voor mandala’s, die zijn ook heel leuk.
  4. Gooi waterbeads in het zwembadje. Niet teveel, maar gewoon een kleine theelepel. Ook dit voelt raaarrrr, maar is oh zo leuk. Je kunt ze ook eerst in een kom maken en dan de volgende dag aan het zwemwater toevoegen, want het opzwellen duurt wel een uur of 8. Het water en de balletjes kunnen na gebruik aan de planten gegeven worden, de balletjes zijn namelijk biologisch afbreekbaar.
  5. Kijk de film The Favourite. Verschrikkelijk grappig en verschrikkelijk tragisch. Ga vervolgens googlen op hoofdrolspeelster Olivia Coleman, zoek haar op op youtube, kijk de serie Who do you think you are? over haar voorouders en ben blij dat je haar kent.

En de bonustip: vries eens wat klei in. Op de foto zie je ingevroren, zelfgemaakte playdough. Het geeft een hele andere dimensie aan klei, je kunt er plakjes van snijden en het voelt zo lekker koud he?! De ijsjesvorm kocht ik bij de Zeeman.

Een fijne dag, een fijne zomer!

You Might Also Like