Een vriendin vroeg:
heb je de nieuwe smaken van Tony Chocolonely al gezien?
Erh ja, maar ik durf er niet naar te kijken.
Of aan te zitten.
Of aan te zitten.
Want dan wil ik het opeten.
Ik hoorde dat er puur amandel zeezout en melk popcorn discodip los gelaten zijn.
En dat ze tegenvallen.
Oh. Gelukkig.
En toen kwam Lief toch nog onverwachts met een reep aanzetten,
de puur pecannoten kokos.
de puur pecannoten kokos.
Die was wel aardig,
maar echt niks niks kan tippen aan deze:
Jaaaah, melk karamel zeezout!
Toen de pure kokos pecannoten op was,
bedacht ik uit nijd een reep met chilipeper en zeezout.
bedacht ik uit nijd een reep met chilipeper en zeezout.
En hij was verrukkeluk.
Jongejonge.
Wel een beetje vreemd, door de peper,
maar ik houd d’r van…
Wat jij?
Je hebt nodig:
- 300 gram pure chocolade (gebruik die met minimaal 70% aan cacao)
- een paar chilivlokken
- snufje zeezout
- bakblik dat in je vriezer of koelkast past
Smelt 2/3 van de chocola au bain-marie,
totdat hij goed vloeibaar is.
Wanneer de chocola gesmolten is,
voeg je beetje bij beetje de rest van de chocola toe.
Blijf tussendoor steeds roeren.
Ga door totdat je een mooie, gladde massa hebt.
Vet het bakblik in en plak een laagje bakpapier op de bodem.
Giet de gesmolten chocola in het bakblik,
strooi zoveel chilivlokken en zeezout als je aandurft.
strooi zoveel chilivlokken en zeezout als je aandurft.
Afkoelen in de koelkast (3 uur) of in de vriezer (1 uur).
Haal uit de koelkast/vriezer en breek in stukjes.
Vind je deze combo teveel van het goede: hier vind je een recept voor breekchocola met zoetigheid:
Wat leuk! Ik ga dit zeker een keertje proberen!
Dat ziet er heerlijk uit, weet niet of ik de chilivlokken aandurf 😉