DIY voor jezelf

glitter gympen

17 augustus 2016
Boaz snapte niet zo goed wat ’trouwen’ is. Is dat met dansen erbij? vroeg hij. Ja, zei ik. Dan kom ik wel, zei hij. We planden direct een kinderdisco in op de bruiloft. 
 
Mijn buurvrouw zei: weet je wat slim is? Om gympen mee te nemen voor onder je trouwjurk, kun je beter op dansen. Dus kocht ik gympen, die al een beetje glitterden, maar nog lang niet genoeg. 
 
Je hebt nodig: 
 • gympen (ik gebruikte zwarte, maar witte zijn het beste)
 • mod podge
 • glitter
 • schilderstape
 • oude kranten of een schoenendoos
 • priem/schroevendraaier of iets anders met een scherpe punt

 Plak de rand van de gymp af met tape. 

Je hebt 2 manieren van glitter smeren op een gymp: 1. een papje maken van glitter met mod podge of 2. smeer een stukje gymp in en strooi er glitter overheen. Als de lijm droog is, dan smeer je een laag mod podge erover voor de fixatie. Ik koos voor optie 1, omdat optie 2 veel glittertroep kan geven en er sneller af kan vallen. Ik vermoed dat manier 1 wel een gelijkmatigere laag geeft, misschien dat ik dat nog een keer uit ga proberen…

 
Meng mod podge met glitter. Je hebt een papje nodig dat op de dikte van yoghurt lijkt. Het komt niet zo precies, want het dekt niet in 1 keer, dus je kunt in de herkansing. 
 
Let op bij het smeren op klontjes, die moet je direct weer uitsmeren. Maak het dus mooi egaal. De glitter hoeft niet bij de eerste laag overal dekkend te zijn.Dat komt vanzelf goed als je de volgende lagen erop smeert. De witte waas trekt ook nog weg, dus daar ook no worries over.

 Laat de laag een tijd drogen, het liefst een dag. En smeer dan een volgende laag. Ik heb 2 lagen gesmeerd en daarna nog wat bijgewerkt. Haal de tape van de schoen en tadaaa: glitter galore!

Foto: FIH Fotografie
 Foto: FIH Fotografie
 
 
 

 

 

You Might Also Like

 • Ageeth Mooij 17 augustus 2016 at 18:42

  Wat een prachtige vraag over het dansen <3
  En een geweldige tip van je buurvrouw!

  • bijboefenmop1 18 augustus 2016 at 10:09

   ik <3 die vraag ook! 🙂