DIY voor je huis DIY voor jezelf

DIY 3 keer vakantieherinneringen in een doosje

5 september 2018

We zijn weer van start, hier en daar wat stroef. Maar school en werk zijn echt weer in volle glorie. Dus ook het blog. Hebben jullie een fijne vakantie gehad?

Die van ons was mooi, knus, heel geslaagd, maar met minder slaap dan we hadden gehoopt. Uitslapen deden ze bijvoorbeeld niet. Geeft niks, maar het was niet echt de afspraak. Los van slaap, hebben we het leuk gehad daar in Frankrijk. En dat mag best bewaard in een doosje. Als mooie vakantieherinneringen. 

Je hebt nodig:

  • doosje. Ik kocht ze bij de Ikea, het is Bås, een vitrinekistje. Er zit een plexieglasplaatje voor, maar die kun je gerust weglaten. Achterop zitten haakjes, dus je zou het doosje ook nog kunnen ophangen. 
  • vakantieherinnering: wegenkaart, toegangskaartjes, plattegrond van de camping, schelpen, gedroogde bloemen, gras, takjes, steentjes, foto’s, enz. De mogelijkheden zijn groots.

Van vakantie namen de jongens schelpjes, grote dennenappels en een zakje met zand mee. Het zand stopte ik in een plastic buisje waar ooit sprinkles voor op cupcakes hadden gezeten. Altijd bewaren mensen, altijd bewaren. 

Voor het doosje met de tent (want we waren wezen kamperen), gebruikte ik een stok die ik in stukjes zaagde. Voor de tent gebruikte ik een restje stof, satéprikkers en van die dingen waarmee je vuilniszakken dicht kunt maken. Als je daar het witte vanaf trekt, houd je een dun ijzerdraadje over.

Lijm 1 stukje satéprikker in het midden van het stukje stof. 

Bind 2 stukjes satéprikkers aan elkaar. 

Voor het doosje met de rondjes gebruikte ik folders van de bezienswaardigheden waar we naartoe zijn geweest, of waar we graag naartoe wilden. Maar qua vakantieritme toch maar oversloegen, we lagen net lekker in de hangmat. Onderop staat een toegangskaartje van een aquarium in La Rochelle. 

Fijne dag!

You Might Also Like

  • Daphne 7 september 2018 at 04:56

    Wat een leuke manier om je vakantieherinneringen te etaleren! Zo houd je het vakantiegevoel vast nog wat langer vast.

    • bijboefenmop 7 september 2018 at 10:54

      Inderdaad! Wel zo fijn als je weer gestart bent met werk of school. 😉