DIY voor jezelf

DIY pom pom boekenlegger

11 september 2019

Toen het mopje vorig jaar van groep 2 naar groep 3 ging, sloeg hij in die zomervakantie vóór groep 3 voor het eerst in zijn leven een leesboekje open. Hij keek er 2 minuten in, vroeg eens welke letter die ene of die andere was en sloeg het boekje weer dicht. Ik was benieuwd: hoe zou het leren lezen gaan na de zomer? Nou, hij ging als een dolle. Hij leest goed en veel en geniet, net als ik, zo ontzettend van wat hij leest. En van dát hij leest.

Dus toen de stapel boeken naast zijn bed groeide en hij aan het rommelen was met waar hij precies was gebleven met lezen, bedacht ik me dat er boekenleggers moesten gaan komen.

Ik maakte als eens eerder pom poms met een pompommaker. Of op een vork. Maar nu heb ik ontdekt hoe je pompoms maakt op je handen. Ideaal en lekker snel.

Je hebt nodig:

  • wol of garen
  • schaar

Pak het uiteinde van je draad vast.

Wikkel een flink aantal keer om 3 vingers heen.

Knip het draad af.

Leg je bolletje voorzichtig neer op het uiteinde van het draad. Zorg ervoor dat je aan de ene kant zo’n 10 cm draad hebt en aan de andere kant je bol wol.

Trek stevig aan en knoop goed vast.

Steek een schaar tussen de lussen en knip de lussen door.

Dan krijg je dit:

Knip het bolletje bij. Je krijgt dan een fluffy pom pom.

Knip het draad af op de juiste lengte af. Let erop dat je loshangende draad lang genoeg is voor de rug van het boek. Maak nog een pom pom, maar nu eentje zonder lange draad eraan.

Leg het draad met de pom pom eraan tussen het boek, trek de pom pom tegen de bovenkant van het boek aan en naai dan de onderste pom pom vast. Haal de naald een paar keer door de pom pom heen, vanuit verschillende kanten. Keertje van boven naar beneden, keertje schuin. Jeweetwel.

Fijne dag!

You Might Also Like