DIY voor jezelf

gezond trakteren: de dolfijn

10 februari 2016
 Boaz nam vanmorgen afscheid van de peuterspeelzaal en er moest een traktatie komen, 
met het verzoek van de leidsters of het ‘echt zo gezond mogelijk’ kan.
Wanneer je zoekt op Pinterest op gezonde traktaties, 
dan vind je een heleboel gelukkig.
Maar dan volgt een groot obstakel: want wat ga je kiezen?
Gelukkig dat Boaz een vreemde relatie heeft tot dingen die op zeeleeuwen lijken, 
en dolfijnen vallen daar ook onder.
En die vind je dus ook op Pinterest, komt dat even mooi uit.
Dat met die dolfijnen kwam zo:
van de zomer waren we naar een heel charmante, 
kleine zeeleeuwenshow in een dierentuin.
Het was allemaal schattig, aandoenlijk, een kleine zwarte zeeleeuw deed wat dingen. 
Wij klappen. 
Boaz blij.
En toen kwam Enzo De Grote Zeeleeuw.
Eerst ging het nog goed, Enzo gleed wat door het water, tikte tegen een bal.
Het baasje in de wetsuit gaf een seintje om te gaan brullen.
Wij vonden het supermooi, zo’n hele donkere, zware brul.
Boaz echter, die begon te trillen en kon niet meer ophouden.
Sindsdien heeft hij een bovenmatige interesse en tegelijk een enorme afkeer van zeeleeuwen.
En daarbij pakt hij ook de dolfijnen mee.
Ondanks of hierdoor ( 😉 ) zag hij een dolfijnenbanaan wel zitten. 

Je hebt nodig:
  • bananen
  • blauwe druiven of bosbessen
  • een scherp mes
  • een watervaste stift

Snij de banaan doormidden.
Snij het steeltje een beetje in, stop er een bes of druif tussen.
Teken 2 oogjes.
Ik stak er nog een papieren rietje in, zodat de dolfijn een soort van kan duiken.
Dat was GEEN goed idee, natuurlijk werden de rietjes nat en slap.
Misschien dat iemand een ander idee heeft hoe dat aan te pakken is?
Dat ze op een stokje zitten, bedoel ik?

ps. hoe het afliep: 
alle dolfijnen gingen op! 

You Might Also Like

  • Ageeth Mooij 11 februari 2016 at 19:24

    Tapas vorkje van Xenos/Action een idee?
    Ik vind ze van een aandoenlijke schoonheid. Super leuk!

    • bijboefenmop1 12 februari 2016 at 12:53

      oeh, goed idee!
      En ja he? Om te smelten zijn ze! 😉