DIY voor je huis DIY voor jezelf

DIY droogbloemen in een stolp

6 oktober 2021
droogbloemen in stolp

Ik houd echt van dit seizoen, de herfst! Een tijd geleden kocht ik mooie droogbloemen en zette die in een vaas. Superleuk. Totdat bleek dat onze kat de droogbloemen had gestolen en had gebruikt als speeltje. Bijna alle bloemen waren geknakt. Ik redde de bovenste stukken van de bloemen, het waren korte steeltjes. Maar sommige waren nog mooi. Toen bedacht ik dat ze ook leuk zouden staan in een stolp, ver weg van onze sloopkogel. En ik had nog klei liggen die aan de lucht droogt, ideaal. Het was zo makkelijk om te maken en het resultaat megagezellig.

Je hebt nodig:

 • klei die aan de lucht droogt. Ik gebruik daarvoor witte klei van de Action, die vind je bij de kinderknutselspullen.
 • droogbloemen
 • stolp

Snijd een plak van de klei af en maak er kleine bolletjes van. De bolletjes moeten redelijk groot zijn, anders dan vallen je bloemen steeds om. De mijne hebben een doorsnede van zo’n 3 cm. Druk de onderkant van je bolletje goed tegen een vlakke ondergrond, zodat je een platte onderkant krijgt. Steek er een bloem in, niet helemaal tot de bodem. Maar wel ver genoeg, zodat de bloem straks goed blijft staan. En haal de bloem er weer uit. Laat zeker 3 dagen drogen.

En zet ze dan in de stolp. Of niet. Op een rijtje op de kast staat ook heel leuk. Moet je alleen niet mijn kat erbij hebben.

Ik maakte eerder al eens een droogbloemenhouder, die stond op de kast vóórdat we de katten kregen. Daar kunnen natuurlijk ook bloemen in met van die fijne herfsttinten. En die houder was ook echt makkelijk om te maken. Je vindt de tutorial hier.

Fijne dag!

You Might Also Like

 • Ilse (by-ik.blogsot.nl) 8 oktober 2021 at 08:36

  Heel leuk!
  De poes blijft wel netjes van de stolp af? 😉

  • bijboefenmop 10 oktober 2021 at 12:37

   Hahah ja dat gelukkig wel!