DIY voor jezelf

DIY chocozoenen kwarktaart

8 juni 2023

Rafe was jarig en ik maakte een chocozoenen taart. Het werd een kwarktaart, waarbij ik zelf in de weer ging met gelatine en chocomelk en cacao. Laten we dit zeggen: mijn zwager heeft zijn stuk netjes opgegeten want hij is goed opgevoed. Maar die taart, die was niet te doen. Omdat ik dat soort dingen niet kan uitstaan, het laat me niet los, wilde ik een herkansing. En toen heb ik een pak kwarktaartmix gekocht. Want waarom niet? Dat bleek ideaal. Je vervangt de 300 ml water voor 300 ml chocomelk en je hebt een hele leuke chocoladekwarktaart (nou ja, een kwarktaart met een vleugje chocoladesmaak, maar dat is ook gewoon okeee).

Als bakvorm gebruikte ik een vorm met een doorsnee van 20 cm, zodat de chocozoenen goed bedekt worden met de vulling. Wil je een grotere vorm gebruiken? Gebruik dan de mini chocozoenen. Ik kon ze niet vinden afgelopen week, maar ik weet dat ze bestaan.

Je hebt nodig:

  • pak kwarktaartmix naturel
  • 300 ml chocomelk
  • 2 dozen chocozoenen
  • eetbare lijm (je kunt het zelf maken met ei, maar dat vind ik zelf geen fijn idee. Ik kocht een tube eetbare lijm bij Baktotaal)
  • eetbare oogjes. De Wibra heeft ze vaak, dr Oetker ook (die vind je in de supermarkt). Ik bestelde ze deze keer samen met de eetbare lijm bij Baktotaal.

Maak volgens de instructies op het pak kwarktaartmix de bodem van de taart. Snij de bodem van chocozoenen en pas en meet hoeveel je er in je vorm weet te krijgen. In mijn vorm van 20 cm kreeg ik er 10. Belangrijk is dat de chocozoenen een paar cm van de rand afstaan, zodat daar nog vulling tussen kan lopen. Zet de chocozoenen op de bodem.

Volg de instructies op de verpakking voor de vulling, maar vervang het water door de chocomelk. Giet de vulling over de chocozoenen heen die op de bodem staan en zet de bakvorm in de koelkast om op te stijven.

Lijm oogjes op een aantal chocozoenen (op een vorm van 20 cm passen ongeveer 6 chocozoenen). De onderkant van deze chocozoenen laat je intact.

Na het opstijven van de taart zet je deze chocozoenen op de taart en klaar!

Fijne dag!

You Might Also Like