DIY voor je huis DIY voor jezelf

DIY luchtplantjes in een ei met Pasen

17 april 2019

Heel vaak zijn de diy’s op dit blog activiteiten die je samen met je kinderen kunt maken. Maar deze is lekker voor jezelf alleen. Een luchtplantje in een ei, voor in je Paastak met Pasen. Een soort van exclusieve diy. Want je moet heel voorzichtig het ei kapot tikken en zo precies mogelijk het ronde gat maken en dat kunnen alleen grote mensen. Fijn toch?

Nodig:

 • eieren
 • luchtplantjes. Luchtplantjes zijn ideaal, omdat ze bijna geen water nodig hebben. Ze zijn te koop bij de betere bloemist, bij het tuincentrum en ik kocht ze bij het event Creative Life. (Aanrader hoor, dat event, jeetje wat is dat leuk voor de gemiddelde diy-doos).
 • draadje of touwtje
 • naald
 • prikpen

Doen:

Tik met een prikpen of een dikke naald een gaatje in de bovenkant van het ei. Hier komt straks je draadje doorheen waaraan je het geheel ophangt. Dit gaatje kun je ook prikken nadat het ei leeg is, via het gemaakte gat aan de voorkant. Maar onthoud: het ei is erg breekbaar wanneer het eenmaal leeg is.

Nadat je het kleine gaatje aan de bovenkant hebt gemaakt, maak je een groter gat aan de voorkant. Dit doe je door de prikpen of naald te prikken en daarna voorzichtig steeds stukjes schaal weg te peuteren. Laat de inhoud van het ei in een schaaltje lopen (de eierschaaltjes die erin zijn gekomen haal je gemakkelijk weg met een natte vinger. En dan bak je er iets lekkers van). Haal voorzichtig steeds een klein stukje weg, waardoor je een soort van egale opening krijgt. Helemaal mooi glad rond lukt niet, maar dat geeft niet. We houden van robuust.

Leg een knoopje in het uiteinde van een draadje en haal die met een naald door het kleine gaatje. Het knoopje zit dus aan de binnenkant van het ei. Maak in de bovenkant van het draadje een lus, zodat je het ei aan een tak kunt hangen.

Leg er voorzichtig een luchtplantje in. Je kunt op internet allerlei tips terugvinden over de verzorging van luchtplantjes. Maar het beste nieuws is: ze hoeven bijna geen water.

Fijne dag!

Fijne Pasen!

You Might Also Like

 • Ageeth Mooij 18 april 2019 at 06:16

  Cute!

  • bijboefenmop 18 april 2019 at 18:21

   🙂

 • petra 20 april 2019 at 11:27

  lieve Babbe
  het is een uitdaging voor mij om dit te maken
  Je goede beschrijving van het geheel maakt mij enthousiast
  Fijne pasen
  Je moeder

  • bijboefenmop 22 april 2019 at 19:05

   🙂