
Je hebt nodig:
- 300 gram witte chocolade
- zakje gepofte rijst
- bakblik dat in je vriezer of koelkast past
Smelt de chocola au bain-marie, totdat hij goed vloeibaar is.

Vet het bakblik in en plak een laagje bakpapier op de bodem. Giet de gesmolten chocola in het bakblik, strooi zoveel gepofte rijst erover als je wilt en druk even aan.

Afkoelen in de koelkast (3 uur) of in de vriezer (1 uur). Haal uit de koelkast/vriezer en breek in stukjes.
De chocola smelt snel. Je moet hem in de koelkast bewaren en snel opeten. Dat is natuurlijk nooit een probleem hier thuis, maar ik ging toch eens op onderzoek uit hoe dat nou komt allemaal. Het web gaf weer eens antwoord: het heeft te maken met kristallen. Wat je het beste kunt doen, is de chocola temperen, dan blijft hij hard en glimt ie mooi. Hoe dat moet, vond ik op de site van Patesserie:
” Enten / seeding methode
- Smelt 2/3 van de chocolade au-bain-marie. Wanneer de chocolade gesmolten is haal je de kom van de bain-marie. De chocolade heeft nu de smelttemperatuur van ca 45C bereikt.
- Voeg, al roerend, beetje bij beetje de resterende chocolade toe en blijf roeren totdat de toegevoegde chocolade gesmolten is en je een mooie gladde massa hebt. Misschien is het niet nodig om alle chocolade toe te voegen.
- De chocolade is nu klaar om te verwerken.”
Lijkt me te doen, toch?
