Een poosje geleden ging ik uit eten met een vriendin bij restaurant Goesting in Utrecht.
Een fantastische locatie, een vrijstaand,
boerderijachtig gebouw midden in de stad,
midden in een parkje.
We gingen zitten en toen kwam er een schaaltje op tafel.
Het was een schaaltje groentechips met een dip van bietjes.
Het was zoooo lekker.
De chips kende ik al wel uit een zak uit de supermarkt.
Maar die dip had ik nog nooit gehad.
Dus nu heb ik geprobeerd om het dipje na te maken.
Ik heb werkelijk geen idee of het gelukt is,
ik heb onthouden dat de dip een beetje zout was,
samen met het zoete van de bietjes.
Dit is mijn versie van het gebeuren:
Je hebt nodig:
- 2 gekookte bietjes (die kun je in een pakje kopen)
- zout en peper
- parmezaanse kaas (naar smaak, ongeveer 50 gram)
- knoflook
- Keukenmachine
Doe de ingrediënten in een keukenmachine en laat draaien totdat het een gladde dip is.
Voeg water of olijfolie toe als het niet dun genoeg is.
Klaar.
Dan nu de groentechips:
Je hebt nodig:
- een rauwe biet
- pastinaak
- zoete aardappel
- een winterpeen
- olijfolie
- zeezout
- dunschiller/kaasschaaf
- bakpapier
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de groenten en maak dunne plakjes met een kaasschaaf/dunschiller.
Dep eventueel droog, hoe droger hoe knapperiger de chips worden.
Kwast een piepklein beetje olijfolie op de chips
en strooi er zout over.
Leg een vel bakpapier op de bakplaat,
leg daar de chips naast elkaar op.
Bak de chips zo’n 20 minuten.
Tip:
Check de boel regelmatig.
Worden de chips te snel bruin?
Zet de oven lager en leg een vel bakpapier over de chips.
Direct opeten.
Echt waar, anders worden ze slapjes.
🙂