DIY voor jezelf

mini pepernoten cheesecakes (of pepernoten mini cheesecakes)

25 november 2015
Met 2 vriendinnen ben ik een boekenclub gestart en we hielden eerst een algemene ledenvergadering. 
Want hoe doe je dat eigenlijk? 
Boekclubben? 
(we zijn er geloof ik uitgekomen: we lezen een boek, verzinnen vragen en maken een lekker hapje voor erbij).
We zouden eten bij A. en zij vroeg: En bak jij dan iets? 
Daarom maakte ik een paar weken geleden mijn eerste mini cheescakejes (met aardbeien erbovenop) 
en was direct lid van de minicheesecakjesfanclub. 
Wat een feest!
Kleine taartjes! 
Ik maakte er ook heel onscherpe foto’s van 
en kwam daar achter toen ze op waren. 
Dus bij deze de herkansing, in Sinterklaasthema, superlekker ook nog. 
Je hebt nodig:
(voor 12 cheesecakejes)
  • 125 gram pepernoten + 36 losse pepernoten
  • 75 gram gesmolten boter
  • 400 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 2 eieren (L, op kamertemperatuur)
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 50 ml yoghurt
  • muffinvorm bakblik
  • muffinvormpjes van papier of sillicone
  • blender of keukenmachine
  • mixer
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Verkruimel de pepernoten in de keukenmachine of met de mixer.
Meng de gesmolten boter erdoor.
Vul het muffinbakblik met de muffinvormpjes.
Als je siliconen vormpjes gebruikt, vet je ze even in.
Vul de vormpjes met het pepernotenmengsel en druk de bodem aan met een theelepeltje.
Zet in de koelkast.

Klop de roomkaas los met een mixer.
Klop niet te kort, want dan krijg je klontjes.
Maar klop ook niet te lang, want dan gaat het schiften.
Het is een kwestie van goed blijven kijken. 
Klop vervolgens de suiker, de yoghurt en het vanille extract erdoor.
Klop nu 1 voor 1 de eieren erdoor, wacht steeds tot het ei volledig is gemengd.
Klop tot een dun beslag, maar ook weer niet te lang.
Vul de vormpjes met het beslag.
Druk er 2 pepernoten in totdat je ze niet meer ziet.

Bak de taartjes in 25 minuten gaar.
Ze komen er bleek en wobbelig uit, maar dat hoort.
Tijdens het afkoelen wordt de boel steviger.
Laat ze 10 minuten in het bakblik afkoelen.
Haal daarna de cakejes eruit en laat volledig afkoelen.
Zet ze 2 uur in de koelkast.
Versier met pepernoten of andere leuke Sinterklaasigheid.

You Might Also Like

  • Sanne 28 november 2015 at 11:35

    Oh! Heerlijk! Daar wordt een mens blij van. 🙂