DIY voor jezelf

met een raketworstenbroodje het jaar uitknallen

30 december 2015

2015 vond ik een mooi jaar. 
Het jaar met de natuurlijke herfstverfrisser, het kussen voor in de auto en het ballonvaasje. 
Het durf het zelven maakt me nog steeds blij, daar ga ik in 2016 gestaag mee door. 
Maar er is meer: ik begon in 2014 een klein winkeltje op Etsy en dat liep voor geen meter. 
Het kwam door ordinair tijdgebrek om er een mooie toko van te kunnen maken.
Dit klinkt zieliger dan het is. 
Want! 
Het zit zo: de vraag naar de dingen die ik maakte was zo groot, dat ze nooit in de etsyshop konden belanden. 
Een soort van luxeprobleem. 
Dat zette mij aan het denken.
Het was óf stilstaan óf heel hard gaan hollen.
Ik koos voor dat laatste en daar rolde een heel mooi en spannend voornemen voor 2016 uit: een eigen webshop. 
Met een nieuwe collectie, een nieuwe naam en een nieuw logo. 
Als je dan toch bezig bent, he?!….

Ik gebruikte ieder vrij moment om een mooie winkel te bouwen, hij is nog niet af, wel bijna. 
(Je hoort dus binnenkort meer).

2016, ik heb er vetveel zin in!  
Heb je ook een mooi plan voor in 2016?
Ik wens je alle goeds, ik wens je veel maakplezier! 

En dan nu die knallende worstenbroodjes.
Je hebt nodig: 
  • hotdog worsten (er zaten er 10 in mijn blikje)
  • satéprikkers (half uur weken in water)
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • blokje kaas
  • oven

Verwarm de oven voor op 210 graden. 
Ontdooi de vellen bladerdeeg en plak er 2 onder elkaar. 
Zo krijg je een lange plak.
Snij 5 stroken per plak (= 10 in totaal). 
Rijg een worstje op een satéprikker.
Laat aan de bovenkant een stukje prikker uitsteken, 
hier komt later het stukje kaas op. 
Pak een strook bladerdeeg, zet vast aan de bovenkant van de satéprikker en wikkel om de worst. 
Aan de onderkant vouw je het bladerdeeg een stukje om de satéprikker. 
Leg de raketten op de bakplaat en bestrijk met een losgeklopt ei. 
Bak in 15-20 minuten goudbruin. 
Knoop er eventueel wat inpaklint omheen voor het spettereffect. 

Knallen! 

You Might Also Like