Je kunt heel makkelijk dennenappels laten geuren naar kaneel door ze te besprenkelen met een etherische olie. Lekker riekend naar herfst. Maar die olie heb ik niet. Dus ging ik op zoek naar een andere methode, en tadaaaa, de lijm+kaneel methode werkt heel goed. Ik heb wel het donkerbruine vermoeden dat de dennenappels minder lang lekker naar kaneel ruiken dan bij een etherische olie. Maar de lijm+kaneel manier is een stukje goedkoper en geinig om te doen. Dus daar gaan we:
Je hebt nodig:
- dennenappels
- gemalen kaneel
- kinderlijm of bureaulijm
- Plastic zakje
- oven met bakplaat en aluminiumfolie
Om de dennenappels leuk in je huis neer te kunnen leggen, moet je ze even preppen. Je bakt ze ongeveer 15 minuten in een oven van 180 graden. Leg er een stuk aluminiumfolie onder en leg de dennenappels op hun zij. Zo gaan schimmels, beestjes en hars er vandoor.
Laat ze helemaal afkoelen, smeer ze daarna in met wat lijm. Stop een klein scheutje kaneel in een plastic zakje, dennenappels erbij. Daarna even schudden. De dennenappels uit het zakje halen, uitschudden en goed laten drogen.
En dan naar hartelust rangschikken.
Fijne dag!
Wat een heerlijk DIY! Ik hou zo van kaneel.
🙂 Ik ook!!