DIY in de keuken DIY voor jezelf

DIY gesmolten ijsje taart

29 mei 2019

Iedere verjaardag probeer ik iets voor de jongens te diy-en. Een taart, een cake topper of iets anders leuks. Deze verjaardag wist ik het al snel: ik wil er niet teveel werk aan hebben. Vanwege druk en geen puf en een kwakkelend kind in huis. Dus heb ik de taarten besteld bij de Hema (tip! Het zijn dripcakes, in 2 smaken met verschillende maten waarmee je leuk kunt stapelen) en maakte ik de topper zelf. Van de traktatie had ik nog een halve cake over en wat frosting, maakte daar een gesmolten ijsje van en hoppa: taart topper!

Je hebt nodig:

  • ijshoorntje
  • 1 a 2 dikke plakken cake
  • ongeveer 2 eetlepels frosting
  • sprinkles

Snijd de donkere buitenkant van de plak cake en verkruimel de lichte binnenkant. Meng er de frosting door en rol er een balletje van.

Druk het balletje even op het aanrecht, zodat de onderkant plat wordt. En druk er het hoorntje in, zodat je alvast een inkeping hebt voor als je toe bent aan de volgende stap: versieren.

Maar leg eerst de bal zonder hoorntje een paar uur in de koelkast of 30 minuten in de vriezer.

Smeer de bal in met frosting en strooi er de prinkles op. Smeer ook wat frosting en sprinkles op je taart. Zet het hoorntje op de bal en plaats het geheel op de taart. Een beetje schuin.

Van dichtbij:

In het wild:

De drip cakes vond ik heerlijk van smaak. Hier en daar riep iemand: wel veel botercrème. Maar ja, ik ben team botercrème.

Fijne dag!

You Might Also Like