Omdat het feest is! Mijn etsy-winkel is vandaag open! Bij feest hoort ALTIJD taart of ander lekkers, dus leek me deze tutorial noodzakelijk. Omdat het feest is!
Het recept is van Donna Hay en je hebt nodig:
- een glazen pot van 650 ml (te koop bij Zeeman of Xenos)
- 150g pure chocola (maak schilfers van een reep of koop chocoladebolletjes)
- 300g bruine basterdsuiker
- 35g cacaopoeder
- 185g gezeefde bloem
- 1/4 theelepel bakpoeder
- snufje zout
De pot vul je laagje voor laagje met de droge ingrediënten, van onder naar boven:
- 1/3 van de bloem plus zout
- 1/2 van de basterdsuiker
- 1/3 van de bloem plus bakpoeder
- cacaopoeder
- 1/3 van de bloem
- 1/2 van de basterdsuiker
- de pure chocola
Vul de pot met behulp van een trechtertje (maak bijvoorbeeld een puntzakje van bakpapier) of heel precies met een lepel. Druk elke laag aan met de onderkant van een lepel.Bij saltenpaper kun je leuke labels uitprinten of maak zelf een mooi label. Voor de grootschrijvers: een gekleurd half A4-tje staat ook heel leuk. Op het label schrijf je:
1. Verwarm de oven voor op 160 graden
2. Meng de inhoud van de pot in een kom
3. Meng het daarna samen met 4 eieren en 250g gesmolten boter tot een glad beslag
4. Bekleed een bakblik van 20 cm bij 20 cm met bakpapier
5. Giet het mengsel in het bakblik en bak de brownies in 40 – 45 minuten af
Lieverd.
Erg leuk deze brownies pot .
Zijn de potten ook te koop ik wil er graag een kopen .
Ik heb de pot in het echt gezien echt een hebbe dingentje
Liefs van je moeder
Komt in orde, ik ga aan de slag! 🙂