DIY in de keuken DIY met/voor kids

DIY ster sandwiches voor het kerstdiner op school

19 december 2018

Ik stond vorige week gebogen over de hapjeslijst voor het Kerstdiner op school. Het is weer zover. Je moet beslissen wat je gaat doen: kopen of knallen? Iets kant-en-klaars of zelf stralen? (hahaha) Ik vind het stiekem heel erg leuk om zelf iets te maken. Maar ik heb daar helemaal geen tijd voor. Maar ik vind het zo leuk. En geen tijd. Dus werden het sandwiches. En laat dit een makkelijk gerechtje zijn waarmee ook jij (! ;-)) kunt shinen! Dus die magnetronpannenkoeken kunnen blijven liggen, ga voor stersandwiches! 

Je hebt nodig: 

  • wit brood
  • uitsteekvormen in de vorm van een ster. Je hebt 2 maten nodig. 
  • beleg. Ik wilde het simpel houden, dus ik heb gekozen voor aardbeienjam. Maar je kunt vanalles verzinnen. 

Steek 2 keer met het grote vormpje uit. En steek dan uit 1 ster een kleinere ster uit. Je hebt dan dus een ster met een sterrengat erin. Smeer/beleg de grote ster zonder gat en leg daar de ster met het gat op. Klaar. 

Ik had even proefgedraaid vorige week en daarna moest ik werken in de speeltuin. Ik nam de resten mee van het brood, want je houdt steeds een boterham met een sterrengat over. En wilde op de korsten pindakaas smeren en dat op gaan eten. Daar was ook Roos van Stichting Voedwijs en ze zag de boterhammen en riep: oohhh ik weet wat jullie hebben gedaan! Weet je wat je met de resten kunt doen? (en toen ging ze los en dat is misschien voor jou ook leuk om te weten, mocht je deze maken en hopeloos blijven zitten met boterhammen met sterrengaten). Je kunt er broodpudding van maken, je kunt een boterham in de koekenpan leggen en een eitje klutsen en dat in het sterrengat gieten. Je kunt er dan ook nog wat kaas over strooien. Dan heb je een tosti met een sterrenei erin. Of je maakt er croutons van. (Jamie Oliver heeft daar leuke recepten over, red.). Bedankt Roos, het klinkt allemáál fantastisch en nu kan ik niet kiezen. 

Heb een hele fijne Kerst en een heel fijne schoolkerstdinerprepping! 

You Might Also Like