DIY met papier DIY met/voor kids

DIY diorama van lego

16 mei 2018

Jeetje, de jongste is vandaag 4 geworden. Holy alles, hoe hebben we dat voor elkaar gekregen? Hij is de grappigste, levenslustigste powerhouse die ik ken. En nu is hij 4.

Daar hoort een uitnodiging bij en ik ging eens even nadenken. Het startpunt was een slingertje. Dat vastzat in de stofzuiger en zoveel ellende gaf. De jongens waren erbij toen ik de slinger uit de stofzuigerslang probeerde te krijgen en hadden het ene topidee na het andere. Na een tijdje lukte het om de slang te ontproppen. De jongens stonden ondertussen krom van de spanning en sensatie. Dus dat was toch wel het onderwerp van de dag. Het bracht me op een idee: er moet een slinger als uitnodiging komen. Ik had al een slinger gekocht met leuke dieren erop en wilde het gezicht van jongste daarop gaan photoshoppen, toen ik onderin een doos stuitte op een fotolijstje met een dikke rand. En toen bedacht ik ineens dat ik een diorama van lego ging bouwen, met een slinger erbij. Zo willekeurig gaat dat dus, wanneer ik dingen verzin. #kijkjeindekeuken.

Het maken van een diorama is een hele leuke activiteit voor wat donkere binnendagen. Je hoeft er niet perse jarig voor te worden. Maak een fotocollage door er steeds een ander tafereel achter te zetten. Of ga los op het gebouwtje. 

Je hebt nodig:

 • lego of duplo
 • wit papier
 • zaklamp (op je telefoon of een echte)
 • dingen om schaduw mee te maken

Bouw van lego of duplo een gebouw. Je kunt een stuk papier op maat knippen en achter het gebouw klemmen tussen een rij blokjes. 

Zet de zaklamp op je mobiel aan of gebruik een echte zaklamp. Probeer de positie van de zaklamp en de figuurtjes die schaduw gaan geven een beetje uit. Ik zette er samen met Boaz (Rafe had geen tijd en zin en alles) een legopoppetje achter en maakte een mini slinger van papier uit een Flow. 

Tot slot schreef ik er in Photoshop op: Kom je op mijn feestje? Maar dat kan ook een ander fotobewerkingsprogramma zijn. 

Fijne dag! 

ps. nu jongste naar school gaat, wat zal ik eens gaan doen met die grote massa tijd?

You Might Also Like

 • Liza 16 mei 2018 at 08:20

  Ooh te gek weer! Je zult zien dat je nog tijd te kort komt 🙂

  • bijboefenmop 16 mei 2018 at 20:04

   Hahah, ik denk het ook 😉