DIY met/voor kids DIY voor je huis

DIY kinderbed van underlayment

1 november 2017

Ik gun iedereen een Piet. Hij had al vaker een glansrol op dit blog (kijk maar eens bij de playmobilkapstok of de leren handgrepen bij het dressoir van underlayment). Maar met deze diy komt zijn ware shine-aard helemaal goed tot zijn recht. Ik vroeg een keer, ergens vorig jaar, aan Piet: wil je mij leren hoe ik zelf een bed voor jongste kan maken van underlayment? Goedverhaallekkerkort: Piet maakte het bed, ik keek toe hoe het moest en kan het nu nog steeds niet. Maar dat bed is er! En hoe! 

Ik kan je dus geen stap voor stap tutorial geven, maar ik heb daarentegen wél een foto gemaakt van de bouwtekening van Piet. En tussendoor schoot ik wat foto’s van het zagen door Piet. Dus misschien heb je er wat aan?! 

Je vindt hier en hier ook bouwtekeningen van bedden, of google eens op ‘bouwtekening kinderbed’. Dan vind je ook het één en ander. 

De bouwfoto’s zijn wat oranje. Dat komt doordat het bed in de achtertuin werd gemaakt en Piet uiteraard een tent van oranje zeil bouwde zodat we droog stonden.

Het bed heeft de maten van een eenpersoonsbed. Dat is wat groot voor een jongste die 3 werd, maar dan waren we maar gelijk klaar voor tot de eeuwigheid. Het is dus 90 cm breed, 200 cm lang. Het matras ligt wat dieper, aan het hoofdeinde en voeteneinde wilde ik een opstaande rand. Scheelt gedoe met kussens en kinderen die uit bed vallen. En ik vind het gewoon heel erg mooi. 

We kochten eerst een lattenbodem en een matras om er zeker van te zijn dat het allemaal zou gaan passen. Je wilt namelijk niet dat de lattenbodem superstrak in het bed komt te liggen, want dan gaat het kraken als een dolle. 

De bouwtekening van Piet: 

Piet tekende de vorm van het bed af op de platen hout. En zaagde ze daarna uit. 

De lattenbodem rust op een smalle lat. 

Piet verstevigde de hoeken, omdat ik graag zwenkwielen onder het bed wilde hebben. 

Schroef alles in elkaar, schuur de randen mooie rond, zet in de lak (ik gebruikte matte, transparante vloerlak/traplak) en klaar is je bed.

Zie je? Echt geen verstand van beddenmaken ondertussen. Heb je een vraag? Ik stel hem voor je aan Piet. Graag gedaan.

 

 

Fijne dag! 

You Might Also Like

 • Alet 2 november 2017 at 06:31

  Knap hoor.
  Die is echt prachtig geworden.
  Ik moet mijn ‘Piet’ maar eens gaan bellen 😉

  • bijboefenmop 2 november 2017 at 20:24

   🙂

 • petra van der steen 5 november 2017 at 08:18

  prachtig bed en een prima uitleg
  Heel fijn als je een idee hebt en je hebt een Piet
  je moeder

  • bijboefenmop 5 november 2017 at 20:08

   Dat vind ik nou precies ook! 🙂