DIY met papier DIY met/voor kids

DIY magnetische wegenpuzzel voor onderweg

27 juni 2018

OMG OMG jongens, de Hema verkoopt magnetisch plakband. De mogelijkheden! Die ontstaan! Zoals bijvoorbeeld de wegenpuzzel die ik in no time maakte voor op de schoottafel. Voor als je op reis gaat met kleine kinderen en onderweg wat entertainment naar achteren wilt gooien. We konden de schoottafel en het spel direct uitproberen, want we gingen een weekendje weg naar Texel. Toen alles in de auto zat, keek de buurman naar binnen en zei: het is net Kidzcity hier (grote hysterische binnenspeeltuin, red.). Ik weet niet of ik nu zachtjes moet huilen of moet glimmen van trots. Laten we voor het gemak voor dat laatste gaan: want voorbereid wáren we met alle onderweggadgets. 

Je hebt nodig:

  • karton 
  • magnetisch plakband (Hema)
  • washi tape
  • schaar/mesje

Snij van karton stroken van verschillende lengtes. Je kunt ook nog wegen maken die de hoek omgaan, maar ik had daarvoor teveel haast. 

Plak washitape op de wegen. Ik had washitape met een ruitje liggen die ik in de lengte halveerde. Maar ieder printje kan, net wat je zelf leuk vindt. 

Plak het magnetische plakband aan de achterkant van de strook karton. 

De wegen blijven plakken aan het dienblad. Rafe kon naar hartelust zelf zijn wegennet inrichten en lekker crossen met de auto. Na het spelen gaan de wegen samen met het autootje in een zakje. Ik vond het ideaal. 

 

Fijne dag! 

You Might Also Like