DIY met/voor kids DIY voor je huis

DIY cake topper: plastic dieren

7 juni 2017

Rafe was in mei jarig, hij werd 3 en zag zijn verjaardag eigenlijk helemaal niet zitten. Hij had, voordat we het familiefeest gingen vieren, zijn verjaardag op het kinderdagverblijf gevierd en dat was niet zo goed bevallen. Want ‘ze gingen zo hard zingen’. Hij zei dat hij niet meer jarig wilde zijn, nooit niet meer. Dat was nou heel onhandig. En zo jammer voor hemzelf. En de uitnodigingen waren al de deur uit. En de taarten al gemaakt. Kan je een verjaardag niet vieren? Is dat pedagogisch en fototechnisch (lege blz) later uit te leggen? Ik ging er toch maar even voor zitten met Rafe.  Na kort overleg kwamen we tot het volgende: het bezoek kreeg de instructie fluisterend te zingen. En ik zou een cake topper van zijn lievelingsspeelgoed maken: plastic dieren. Opgelost. De verjaardag werd een hele leuke dag. 

Je hebt nodig:

  • plastic dieren (gebruik dieren die hol zijn vanbinnen, anders wordt de topper te zwaar)
  • spuitbus verf (of gravity verf, ik gebruik altijd Montana Gold = grafifti verf = niet duur)
  • goede lijm (secondelijm)
  • cadeautje (2 luciferdoosjes op elkaar geplakt en ingepakt)
  • Lint/draad

Schuur de onderkant van de pootjes een beetje op als ze heel glad zijn. Smeer lijm op de poten en zet het middelste dier op het onderste dier. Haal ze van elkaar. Er zit nu lijm op de rug van het onderste dier. Das keihandig, want nu weet je waar je wat extra lijm kunt druppelen. Laat even drogen en plak ze dan op elkaar. Herhaal voor het bovenste diertje.

Laat de lijm goed drogen en verf dan een eerste laag. Herhaal als dat nodig is. Mocht je Montana Gold gebruiken, laat tussen de lagen 15 minuten drogen. Ik spuit altijd meerdere lagen. Eerst de ene kant, dan de andere kant. Daarna goed alleen de bovenkant van alle dieren en tot slot de onderkant. En dan nog een beetje overall. 

 

 

 

De verjaardag verliep bijna vlekkeloos. Het publiek zong zacht. Maar de kaarsjes gingen zo moeilijk uit. 😉

 

You Might Also Like