DIY in de keuken DIY met/voor kids

meptaartje met regenboogkleuren

6 april 2016
Ik had al een keer iets gebakken in een blikjeEn mijn zusje vroeg of ik voor haar een meptaartje wilde maken, 
want mijn neefje werd 1. Bakken in een blikje geeft het ideale maatje voor een meptaartje. En ik dacht: hij krijgt voor het eerst suiker, laten we het taartje tot een hoger zondigniveau tillen en volstoppen met kleurstof! 
Wat een goed idee! Want je bent suikertante of je bent het niet. Het resultaat was een scheve, aandoenlijke poging. Maar ik had enorm mijn best gedaan, daar gaat het om, he?!
 
Op het feestje was het even spannend wat het neefje ging doen. (Rafe bleef vorig jaar een heel stuk uit de buurt van zijn meptaartjedus ik hield mijn hart vast). Maar hij ging er vol in! Neefje kwam tot en met laag blauw. Respect.
Je hebt nodig:
 
 • een klein taartje (of je steekt rondjes uit een bestaande cake of taartbodem)
 • recept voor roomkaasglazuur (300 g gezeefde poedersuiker, 50 g boter op kamertemperatuur en 125 g koude roomkaas. Ik gebruikte 2 maal dit recept)
 • voedingskleurstof
 • eventueel sprinkles of confettidip
Snij de randen van het taartje bij. En eventueel de bovenkant. Hoewel daar glazuur op komt, kan het mooier zijn als de donkere kleur weg is.
Snij je taartje in lagen. Maak de glazuur. Klop de poedersuiker en de boter in een keukenmachine met het kunststofdeegmes 
(of gebruik een elektrische handmixer). Op de middelste stand, totdat alles goed is gemengd. Voeg de roomkaas toe en blijf kloppen tot hij volledig is opgenomen. Schakel de machine naar de hoogste stand en klop minimaal 5 minuten tot het geheel bleek en luchtig is. Klop niet te lang, want dan wordt je glazuur vloeibaar. Verdeel je glazuur over bakjes en meng met de kleurstof. Houd 1 bakje witte glazuur apart voor op de bovenkant van het taartje. Smeer een laagje glazuur op de laagjes van het taartje. De witte smeer je op de bovenkant en sprinkel er daarna sprinkels overheen. 
 
 
 
 

You Might Also Like

 • Ageeth Mooij 10 april 2016 at 12:09

  Instant vrolijkheid (en alleen de gedachte aan de knoeiboel laat me lachen).
  Geweldige kleuren ook!

  • bijboefenmop1 11 april 2016 at 12:01

   Neefje was prachtig blauw 🙂