DIY met/voor kids

DIY paard van Sinterklaas van een schuimrubber buis

29 november 2017

Ik zag een keer zo’n kek paard voorbij komen op vriend Pinterest. Maar er stond niet bij hoe je hem kon maken. Dus bij deze, ik heb het even uitgeprobeerd. En het is me goed bevallen. Ha! Want ik word zo vrolijk van mijn nieuwe matties. 

Je hebt nodig:

 • een schuimrubber buis. Ik kocht een buis bij de bouwmarkt, het is isolatiemateriaal voor de CV of waterleiding. Die zijn 2 meter lang en kun je in tweeën knippen. In de lente/zomer kun je bij de Action of Xenos van die gekleurde pool noodles kopen. Maar ik was toch al in de bouwmarkt en het is winter en dus een grijze schuimrubber buis it was.
 • vilt
 • oogjes
 • lijmpistool/dubbelzijdig tape
 • wol

Knip een strook van de vilt, van ongeveer 30 bij 8 cm. Vouw dubbel en knip de oren uit. Zeg je nu: hallo, dat gaat niet. Dan kun je ook eerst de oren tekenen op een papier. Vouw dan wel het papier dubbel (net als het vilt) en teken dan 1 oor. Want dan krijg je ze even groot. (Notabene: ik ken nie tekenen, he, zie bijvoorbeeld de stippellijn. Het gaat om het principe.)

Leg de oren op de buis en vouw de buis dubbel. Hoe groot de snuit wordt is natuurlijk een kwestie van smaak, maar ik maakte hem 22 cm lang. Zet de snuit vast met een touwtje.

Maak de manen. Dit kan trouwens ook leuk met strookjes vilt. Ik ging voor wol. De slierten zijn 40 cm lang. Leg ze bij elkaar, leg er een touwtje omheen en knoop dat touwtje samen met de andere touwtjes vast.

 

Lijm de oren op de kop en lijm de ogen vast. Mocht je een lijmpistool gebruiken: het paard smelt snel. Ook de oogjes zijn van plastic, dus beetje uitkijken.

Ik moet de hele dag naar ze kijken. Zo gezellig zijn ze. De jongens zijn ook direct lid van de fanclub.

<3 voor CV isolatiemateriaal!

Fijn Sinterklaasfeest en fijne dag!

 

You Might Also Like

 • Petra 30 november 2017 at 07:42

  Heel leuk en een goede uitleg om zelf aan de slag te gaan
  Je moeder

  • bijboefenmop 30 november 2017 at 08:39

   dank je wel, lieve mam!