DIY met/voor kids DIY voor je huis

DIY slinger van rietjes

2 mei 2018

Daar zijn ze weer: de rietjes! Ik had ooit een wild plan met deze rietjes, iets voor toen we gingen trouwen. Maar ik weet eigenlijk niet meer wat. Ondertussen heb ik er een labyrinth van gemaakt:

En nu dus een slinger van rietjes. De rietjes komen goed van pas voor Bevrijdingsdag. Dit jaar worden er voor de 36e keer de Lombok 5 mei Straatfeesten georganiseerd en ik doe voor de 35e keer mee. Heb 1 jaar overgeslagen, omdat ik toen puber was en te stoer voor alle shit. Maar voor de rest van die 36 keer heb ik er gezeten, hoor. Op de rommelmarkt. En ook dit jaar vieren we feest. 

Boaz en ik vonden dat onze kraam wel wat nieuwe versiering kon gebruiken. Dus maakten we allebei een slinger van rietjes. Die van Boaz zal ik binnenkort ook laten zien, want die is ook superleuk geworden! 

Je hebt nodig: 

  • rietjes (ik vermoed dat papieren rietjes nog mooier zijn dan plastic. Want deze van plastic gingen een eigen leven leiden, ze springen eenmaal aan de slingerdraad alle kanten op. Ik vind dat niet erg, maar houd je van orde: regel papieren rietjes). 
  • borduurnaald, maar dan wel met een redelijk scherpe punt
  • draad

Je knipt de rietjes op maat. In het midden komt 1 rietje van maat 1, dan aan weerszijden een rietje van maat 2, enz. Het verschil tussen de rietjes in lengte bepaal je zelf, ik knipte er steeds op het oog 1 cm vanaf. De langste is 11.5 cm.

Rijg daarna de rietjes aan een draad. 

Ga je 5 mei nog wat leuks doen? Zie ik je misschien in Lombok? Gezellie!

 

 

Fijne dag! 

You Might Also Like