DIY met/voor kids

DIY doolhof/labyrint/flipperkast zonder flippers van rietjes

5 juli 2017

Wij gaan in de zomervakantie weer een lange autorit maken. Ik schreef er al eerder een keer over, dus zoek je nog tips voor reizen met kleine kinderen? Klik! En klik! En nog klik!

Ik zocht ook dit jaar weer naar dingen die de jongens kunnen doen tijdens de rit naar ons huisvoor2weken. En laat ik nou voor de bruiloft een grote zak met dikke rietjes hebben gekocht. Voor een of ander vaag mislukt project, verder niet erg, want nu heb ik heel veel rietjes waar ik iets mee kan. Het fijne van deze activiteit is dat je hem snel kunt upgraden door er meerdere knikkers in te leggen.

Je hebt nodig:

  • een deksel van een doos (ik had geen doos liggen, ik vouwde een envelopdoosje en sneed daar de bovenkant(flap) vanaf
  • rietjes
  • lijmpistool of andere goede lijm
  • knikkers of kralen

Leg de rietjes in de deksel. Om te oefenen. Je weet dan ongeveer hoeveel je er nodig hebt. Leg de rietjes niet te dicht bij elkaar, een knikker moet er nog tussendoor kunnen. (Ik geef deze tip niet voor niks, ik stikte ooit een doolhof van stof waar met geen mogelijkheid een knikker doorheen paste. Daarover later vast een keer meer)

Mocht je een labyrint willen maken, teken dan met potlood de strepen. Ik ben daar keislecht in, in tekenen +ruimtelijk inzicht + labyrinten e.d., dus ik ging voor de makkelijkere, horizontale strepen. 

Omdat jongste tegenwoordig ook ALLES wil hebben wat oudste in zijn handen heeft, maakte ik er nog eentje. Ik ging freestylen en dat werd toen een soort van flipperkast zonder flippers. 

Naast deze dozen gaan de busy bags weer mee. Boaz en Rafe hebben ieder een multomapje met zakjes waar ik activiteiten in heb gestopt. Kunnen ze een beetje rommelen met de ritsjes van de zakjes en met de dingen die erin zitten. Er zit bijvoorbeeld kunst van karton in:

En puzzels van ijsstokjes:

 

Bij boef+mop gaat even met vakantie. Nieuwe plannen maken, nieuwe tutorials plannen, de blog bijwerken (niet alle foto’s staan al goed, pffff) en naar het vakantiehuis natuurlijk. Ik wens je een hele fijne zomer en graag tot daarna! 

Fijne dag! 

You Might Also Like