DIY in de keuken DIY met/voor kids

Sinterklaas chocolade kruidnoten bark

21 november 2022

Met de jongens ontdekte ik een hele simpele manier om chocolade te smelten voor een chocolade-bark (breekchocoladereep): gewoon in de oven! Kijk, officieel smelt je chocolade het beste au bain-marie en dan check je de temperatuur en dan temper je die. Hierdoor krijgt de reep een mooie glans en blijft hij mooi hard buiten de koelkast. Maar soms hebben we geen tijd geen zin geen gedoe, je kent het vast wel. Dus smolten we de chocolade in de oven en bewaarden we de stukken chocola in de koelkast en ze bleken even lekker als anders. Ideaal.

Je hebt nodig:

  • een ovenschaal
  • bakpapier
  • 1 reep pure chocolade
  • 1 reep melkchocolade
  • chocolade kruidnoten

Leg een vel bakpapier in een schaal en leg daar je repen naast elkaar neer.

Verwarm de oven voor op 50 graden. Zet de schaal ongeveer 10 minuten in de oven. Totdat de chocola voldoende is gesmolten, zodanig dat je erin kunt roeren. Haal de schaal uit de oven en roer er met een sat├ęprikker of een stokje door. Maak zo een marmerpatroon. Druk er chocolade kruidnoten in.

Zet de schaal een uur in de koelkast, zodat de chocolade hard kan worden. Hierna kun je er brokken van maken. Dit doet het ook leuk als een cadeautje. En dus als hapje voor de feestavond op/rond 5 december.

Veel plezier!

You Might Also Like