DIY met/voor kids DIY voor je huis

DIY stoepkrijt (dinosaurus)

15 maart 2017

Okee, voorlopig de laatste der dinospam: stoepkrijt. Het leuke van deze diy is dat je het in elke vorm kunt gieten die je wilt. En het is ook nog eens freaky, want de gips wordt heel warm tijdens het drogen. Ik gaf de kinderen die op het kinderfeestje waren geweest een dino-stoepkrijt mee in het uitdeelzakje, in plaats van snoep. Scheelt alweer wat suiker (want we aten er lekker veel van –> zelf je taartje versieren was de eerste activiteit op het feestje). Wij maakten na de taartjes dinozeepjes, maar dit zou ook een hele leuke activiteit zijn. 

Je hebt nodig:

  • gips (modelgips, te koop bij de bouwmarkt)
  • verf op waterbasis
  • satéprikker
  • sillicone bakvorm/ijsklontjesvorm

Meng 2 delen gips met 1 deel water en een scheutje verf (als je een kleurtje wilt). De uiteindelijke substantie moet zo dik zijn als volle, vette yoghurt.

Giet de gips in de mail.

Tip: om luchtbellen te voorkomen, klop je zachtjes tegen de mal. Deze mal is behoorlijk slap, dus dat ging niet heel lekker. Ik moest bijvoorbeeld de onderkant stutten met legoblokjes en de luchtbellen kreeg ik er niet helemaal uit. Maar dat mag de pret niet drukken. Toen alles klaar was, kreeg ik de tip om de gips in de vorm te gieten en dan zachtjes te roeren met een satéprikker. Volgende keer doe ik die. 

Laat de gips een kwartiertje staan en haal dan de vormpjes eruit. De krijt moet afkoelen, dus legde ik ze op een rekje. 

Het drogen gaat heel snel. Schaaf eventueel wat bij. 

Klaar! Ik stopte de stoepkrijt in een plastic zakje voor wenskaarten en schreef daar ‘stoepkrijt’ op. Raakt niemand in de war. 

You Might Also Like