DIY met/voor kids DIY voor je huis

Kerststolp met een giraffe en een sjaal en een muts

21 december 2016

 

kerststolp

Ik vul iedere week met veel plezier de wekelijkse tutorial vol. Tot nu toe heb ik altijd ideeën gehad voor diy’s. Het is ook ongelooflijk wat voor inspiratie er te vinden is op het internet. We hebben natuurlijk het grote Pinterest, dat als een aanzwengelaar kan werken. Maar deze keer schoof de inspiratie onder mijn neus en ging het van 1 en 1 is 3.

Op deze manier:

Ik heb een stolp gekregen met Sinterklaas en er heeft daarna vanalles in gezeten. Een paar kerstballen, een dot sneeuw en toen een klein kuikentje met een kerstmuts op. Ik zag hem zitten en dacht: dat is leuk, dieren met mutsen op. Diezelfde week zag ik op mijn tijdlijn een foto voorbij komen van verloren sokken, je weet wel, die eenlingen die naar boven komen drijven.

(En dat je niet snapt waarom, maar dat is een heel ander verhaal, ik ga die ook een keer aanpakken diy-gewijs….).

Ik had dus het kuikentje + muts+ eenlingsok = dieren met sjaals en mutsen.

Je hebt nodig:

  • een sok
  • schaar
  • goede lijm (ik gebruik een lijmpistool)
  • plastic dier
  • een stolp 
  • nepsneeuw

Voor de sjaal knip je een zo lang mogelijke sliert. Begin bijvoorbeeld met knippen vanaf de teen tot en met het bovenste randje van de sok. Voor de muts knip je een rechthoek. Zelf even passen en meten hoe groot de muts moet worden, dat ligt aan je dier natuurlijk. Smeer lijm op een rand en plak die rand vast op de andere kant. Hierdoor krijg je een koker.

Doe wat lijm in de bovenkant van de koker, knijp samen.

Nu heb je een sjaal en een muts. 🙂

Met een andere look:

 

You Might Also Like