DIY in de keuken DIY met/voor kids

DIY Sinterklaas pepernoten fudge

5 december 2018

Er is nog tijd! Je kunt nog alle mensen impressen met deze Sinterklaas pepernoten / kruidnoten fudge, mocht je vanavond pakjesavond vieren! Want deze makkelijke, heerlijke fudge is in 5 minuten klaar. Je moet hem alleen minimaal 2 uur de tijd geven om hard te worden. Maar dan heb je ook wat, he? Misschien dat je het nog redden gaat?

Je hebt nodig:

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 300 gram chocolade (ik gebruik meestal 200 gram pure en 100 gram melk. Maar een andere verhouding kan ook)
  • ongeveer 150 g pepernoten
  • een bakblik van ongeveer 22 cm
  • bakpapier

Verwarm de gecondenseerde melk in een pannetje op laag vuur. Voeg de chocolade in kleine stukjes toe en roer totdat alles is gesmolten. Laat het niet koken en blijf continu roeren om aanbranden te voorkomen. Voeg zo’n 100 gram pepernoten toe en roer goed door.

Leg een vel bakpapier op de bodem van het bakblik (ik leerde van Jamie O. dat je een vel bakpapier nat kunt maken, waardoor het velletje zacht wordt en makkelijker in een vorm te plaatsen is. Na het natmaken goed uitknijpen en in de vorm leggen. ) en giet het chocolademengsel erop. Maak de bovenkant mooi glad met een mes of lepel. En leg her en der wat pepernoten neer. Druk ze een klein beetje aan.

Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Fijne dag! Fijne pakjesavond!

ps van Nigella L. heb ik geleerd dat alles in te vriezen is. En daardoor heb ik ontdekt dat fudge zelfs in bevroren toestand een verrukking is. Ik schaam me niet. 

You Might Also Like