DIY met/voor kids DIY voor je huis

DIY Sinterklaas aftelkalender op je letterbord + tips&truuks

14 november 2018

Ik maakte al eens eerder een aftelkalender voor de Sinterklaasperiode.

Met peggdolls en een papieren huisje.

Met enveloppen.

En met gevouwen papieren bekertjes.

Zo’n aftelkalender scheelt veel spanning, zorgt voor overzicht en rust.Voor de kleine boeven is het daarnaast fijn om te zien dat het feest steeds ‘dichterbijer’ (copyright Rafe) komt. En nu Rafe al kan tellen en rekenen, is het voor hem ook beter voor te stellen wanneer het feest dan eindelijk daar is. Voor mama is er ook meer rust. Want ik hoef niet 7 keer per dag te antwoorden op de vraag: wanneer is het feest? Zo lekker. En de jongens doen het er ook heel goed op, want zij mogen iedere dag het nieuwe cijfer zoeken. Hoe leuk, he?

Je hebt nodig:

  • letterbord
  • stukje draad of touw
  • washitape of plakband

De tips&truuks:

  1. Hoe kom je aan leuke quotes? Allereerst kun je heel veel inspiratie uit films of muziek halen. Daarnaast zijn (kinder)gedichten heel leuk om te gebruiken, google eens Plint gedichten. Verder heb ik een Pinterest bord aangemaakt met quotes. Die ik als inspiratie gebruik of waar ik ze gewoon 1 op 1 van overneem.
  2. Om de tekst mooi uit te lijnen, span je een touwtje rond het letterbord. Dat kan een enkel touwtje zijn aan de linkerkant of 2 touwtjes voor als je een tekst wilt centreren in het midden van je bord. Mijn bord lijkt heel raar bol en rond, maar dat doet mijn fototoestel. 

3. Leg de letters eerst los neer op het bord voordat je ze erin drukt. Op deze manier kun je nog een beetje schuiven met de woorden (de woorden per regel of de afstand tussen de woorden zelf).

4. Type in Word je tekst uit. Zo zie je hoeveel ruimte bepaalde letters en woorden nodig hebben. Leg de letters op ongeveer dezelfde plek neer op je letterbord, dit zorgt voor een rustiger en logischer beeld dan wanneer je het zelf verzint. Je ziet hieronder bijvoorbeeld welke letters recht onder elkaar komen te staan en welke een beetje schuin.

Fijne dag! En fijne voorpret!

 

 

You Might Also Like