Koffie is een coping mechanism. In deze tijden trakteer ik mezelf graag op een fluffy ijskoffie. Want als thuisbaas verdien ik dat, en jij ook. Meer woorden hoeven we hier niet aan vuil te maken. Oh behalve dit: wie wist dat je koffiepoeder kon opkloppen? Geweldig leuk!
Deze koffie komt oorspronkelijk uit Zuid-Korea en is op het moment een grote hit op instagram. Dus ging ik op onderzoek uit. Het recept is makkelijk, je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig en het ziet er helemaal tof uit. Lekker is het ook nog eens, het kan niet op. 😉
Je hebt nodig:
voor 1 kopje:
- 3 theelepels instant koffie
- 3 theelepels suiker (of minder of meer, ik houd van zoet)
- 2 eetlepels water
- (plantaardige) melk
Doe de instantkoffie, de suiker en het water in een kom en klop ze met een garde een paar minuten. Heb je instantkoffiekorrels in plaats van poeder? Gebruik dan heet water, dan smelten de korrels. Je klopt totdat je een fluffy toestand hebt. Het wordt echt dik en stevig. Klop je met een machine? Bijvoorbeeld een kitchen aid achtig ding? Doe dan voor meer kopjes ijskoffie tegelijk in je kom, anders ‘pakt’ de garde je ingrediënten niet genoeg mee. Ze liggen te laag voor de garde.
Giet melk in een beker, doe er wat ijsklontjes bij en schep er een grote eetlepel fluffyness op.
Heb je deze al gemaakt? Zo lekker he? En anders: veel plezier met maken, roeren en proeven.
Fijne dag!
Ik ben een theeleut, maar dit gaan we zeker proberen.
Ah ben benieuwd! Zo lekker 🙂
Wat was typerend voor de Corona periode? Juist, dalgona koffie! De echte is met de hand geklopt heb ik gelezen.
Het ziet er heerlijk uit voor een hete dag. Ik drink mijn koffie zwart (en zonder calorieën).
Met de hand kloppen heeft meer charme 😉