Oh mensen, dit is toch wel een hit, hoor. Ik maakte alvast rocky road voor Pasen. Om te oefenen voor het jaarlijkse Paasontbijt/brunch/of hoe het ook uitkomt met mijn familie. Er is voorgeproefd, door meerdere iemanden en iedereen riep: ohhhhh. Je hebt ten eerste de chocola, dan heb je ineens het zachte fluffy van de marshmellow en ook nog een zuurtje van de cranberries. Ik hoef niet meer te roepen nu hoe lekker dat is, he?
Naast verrukkelluk ook heel makkelijk om te maken en je kan er (bijna) alles ingooien.
Je hebt nodig:
- 400 gram witte chocolade
- melkchocolade paaseitjes
- marshmellows
- gedroogde cranberries (voor het zure tegenwicht van het al het zoete)
- stukje bakpapier
- boter om de vorm mee in te smeren
- braadslee of andere bakvorm
- opties: verkruimelde koekjes (oreo of speculaasjes of bastognekoeken)/ chocolade-eitjes met een suikerlaagje/ jelly beans /chillivlokken / enz.
Smelt de witte chocolade au bain-marie (breek de chocolade in kleine stukjes, het hete water mag de kom waar de chocolade in zit niet raken, steeds blijven roeren totdat het vloeibaar is) of in de magnetron (40 sec, daarna steeds 10 sec en na elke toer goed roeren).
Beboter de bakvorm en leg op de bodem een stuk bakpapier dat je op maat hebt geknipt. De bodem is nu bedekt met papier, de zijkanten niet. Leg de helft van je garnering op het bakpapier. Knip of scheur de marshmellows in stukjes, verspreid de cranberries goed. Giet daarna alle chocolade over de goodies. Tot slot druk je de overige garnering in de chocolade. Laat onafgedekt 2 uur koud worden in de koelkast.
Snijd in stukken met een warm mes.
En dan volgen nu uiteraard nog meer foto’s. 🙂
En zo mooi ook! Het staat op mijn lijstje om te maken van de chocoladeletters die in de kast zijn blijven liggen. Vergeten om te geven 😉
Hahahaha, vergeten te geven. Veel plezier met maken, het is echt heel leuk om door te snijden en op te eten 😉