DIY in de keuken DIY voor jezelf

DIY papieren bloemen taart topper

13 maart 2019

Soms zit je heel erg je best te doen en dan maak je iets leuks en als het moment daar is dat je het kunt gaan gebruiken, vergeet je het. Want toen ik deze taart te ere van mijn verjaardag wilde gaan aansnijden, zag ik dat de bloementoppers er niet op stonden. Die lagen nog thuis en ik was op een andere locatie. Ach ja, die taart was op zichzelf al helemaal geweldig. Niet normaal meer, hoor. Ik volgde daarvoor een recept van Donna Hay uit haar boek Basic to Brilliance. En holy alles, wat is dat een hemelse taart. Tip voor als je ook een kansje waagt: maak de bodem van tevoren, vries in en doe de rest pas op de dag zelf. Of maak de lemon curd een dag eerder. Tegen stress.

De taarttoppers bedacht ik aan de hand van een paas-diy van een tijd geleden. Ik was de feestversiering aan het uitzoeken. Zo van: wat hebben we nog en wat ga ik lekker erbij kopen? En toen zag ik een berg van die paashangers tussen de slingers liggen. En toen dacht ik: die kun je ook op een stokje zetten = bloem.

je hebt nodig:

  • papier. Ik vond een dik pak pastelkleurig kopieerpapier bij de Action. Het zijn zulke fijne kleurtjes en mooi dun papier. Je kunt dit papier ook als tekenpapier gebruiken. Op de foto’s komt niet helemaal over hoe zoet de kleuren zijn. Een heel fijne buit vond ik het.
  • pons of ronde vorm
  • schaar
  • Pritt stift of andere witte papierlijm
  • lijmpistool of andere goede lijm
  • lollystokjes/cakepop stokjes of andere stokjes

Maak per bloem 6 rondjes. Dit kun je doen door een pons te gebruiken of door iets ronds over te trekken en dan uit te knippen.

Vouw 5 blaadjes dubbel en houd er 1 intact.

Lijm de blaadjes op elkaar. Gebruik daarvoor een dunne papierlijm, zoals een Pritt stift. Wanneer je doorzichtige, waterige lijm gebruikt, gaat het papier bobbelen en dat is niet zo mooi. Begin met 1 gevouwen rondje en lijm dat op het ongevouwen rondje.

Plak vervolgens de overige blaadje daarop. En tot slot het laatste blaadje (hier het gele) op het ongevouwen, onderste blaadje.

Lijm met goede lijm/ lijmpistool het stokje en een blaadje op de rest.

Fijne dag!

You Might Also Like