Met dit makkelijke recept maak je de lekkerste chocolade pindakaaskoeken ooit. Want de randen zijn bros en hard en van binnen is de koek zacht en smeuiig. En met pindakaas met stukjes erin! En met chocolade!
Dus laten we snel beginnen. Met dit recept maak je 24 koeken, die best groot uitvallen. Je kunt het recept halveren voor 12 koeken. Of je bakt lekker door en vriest een deel in voor later gebruik. Ook na het ontdooien zijn dit wondertjes.
Je hebt nodig:
- 350 g patentbloem
- 225 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 200 g fijne kristalsuiker
- 200 g lichtbruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 1/2 theelepel vanille-extract
- 250 g pindakaas met stukjes noot
- 2 zakjes bakingsoda (of 2 kleine afgestreken eetlepels)
- 1/2 theelepel zout
- 75 g pure chocolade, in kleine blokjes of in druppels
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Doe de boter, de kristalsuiker en de basterdsuiker in een kom van de keukenmachine. Gebruik het kunsstof deegmes. Of gebruik een elektrische handmixer. Klop tot het een romige, bleke massa is. Voeg één voor één de eieren toe, totdat ze helemaal in het beslag zijn opgenomen. Schakel daarna naar de laagste stand en mix de pindakaas en de vanille kort door het beslag.
Voeg de bloem, de baking soda en het zout toe en mix totdat je een mooi zacht deeg hebt. Schep de chocolade erdoorheen met een lepel. Totdat de stukjes chocolade gelijkmatig zijn verdeeld.
Maak 6 kleine bergjes op de bakplaat. Laat een stukje ruimte tussen elk bergje. De koek loopt uit tijdens het bakken en wordt dus platter en ronder.
Bak de koeken 10 minuten in de oven. Aan de randen zijn ze goudbruin, in het midden nog zacht. Laat ze op de bakplaat 10 minuten afkoelen en schep ze daarna voorzichtig op een rooster om helemaal af te kunnen koelen, ze worden tijdens het afkoelen wat harder. De koeken zijn bros, met een zacht midden. Precies zoals koeken moeten zijn. 🙂
Fijne dag!
Oh, pindakaaskoeken!! Ik laat de chocolade weg.
OOOK lekker! 🙂