DIY voor jezelf

DIY snow globe herfst

16 oktober 2019

We maakten al eens eerder snow globes, het is namelijk een diy die heel veel voldoening geeft. De snowglobes die de jongens op hun kamers hebben staan, worden regelmatig even opgeschud. Het is toch een beetje magie, he?! Ik vond bij de Action een klein zakje met nepbladeren en toen was de nieuwste versie van een globe geboren: de herfst snowglobe. Een leuke activiteit om samen te doen, of lekker rustig in je eentje.

Je hebt nodig:

 • een schone, lege, glazen pot met deksel
 • nepherfstblaadjes. Ik kocht ze bij de Action. Je kunt er ook andere dingen bijdoen, zoals gouden glitter of van die lovertjes in de vorm van een blaadje.
 • lijmpistool of andere goede lijm
 • babyolie of glycerine. Hierdoor dwarrelen de blaadjes langzamer naar beneden.
 • takje

Maak de pot goed schoon en droog. Zoek samen takjes uit die in de pot zouden passen. Dit is een hele gezellige activiteit, want je boef moet nu gaan uitvinden hoe en wanneer een takje geschikt is. Het takje moet namelijk een beetje op een boom lijken, met zijtakken en alles, maar mag niet te lang en te breed zijn. Beetje bij beetje kun je samen de boom perfect op maat maken door te passen en meten en er stukjes vanaf te breken.

Kras nu met een mesje in het midden van de deksel (binnenkant) een paar keer heen en weer. Hierdoor hecht de lijm beter. Lijm het takje met een royale klodder lijm in het midden van de deksel en laat een dag drogen.

Knip de nepblaadjes in stukjes. Stop ze in de pot, voeg 1 theelepel olie toe. Vul tot de rand met water, niet teveel, want dan stroomt de pot over als je de tak erbij doet. Je kunt de deksel eventueel op de pot lijmen door lijm in de schroefrand te doen en daarna de deksel erop te draaien.

Het dwarrelt heerlijk moet ik zeggen. En ik zie al een hele seizoenslijn voor me: een winter snow globe is al in de maak.

Fijne dag!

You Might Also Like

 • Petra 17 oktober 2019 at 06:09

  Lieve Babbe
  Geweldig dit glazen potje met bladeren
  Goede uitleg en prachtige foto’s
  Je moeder

 • Ilse (by-ik.blogspot.nl) 18 oktober 2019 at 15:40

  Wat een super leuk idee!