DIY met/voor kids

DIY robot kinderfeestje

5 juni 2019

De boef werd 5 en wilde een robotfeestje. We hebben veeeel tomatenblokjes uit blik zitten eten en toen konden we beginnen. Ik had van tevoren verschillende ideeën voor dit feestje, vond het moeilijk om te kiezen. Omdat het zo’n leuk thema is. Ik wilde bijvoorbeeld heel graag van die grote robotpakken met ze maken van grote kartonnen dozen. En dat we dan met z’n allen in die pakken de straat op zouden gaan voor een speurtocht. Dat leek me nou wel wat, zo schattig. Maar goed, waar haal je 6 grote dozen vandaan? Last minute? Want zo gaat dat vaak, weinig tijd om voor te bereiden en honderdduizend andere dingen te doen. Dus werden het robots van blikken. Want een tomatensoep maken van tomatenblokjes lukte me snel.

Je hebt nodig:

 • lege blikken
 • sorteerdozen
 • inhoud van de dozen. Ik ben de schuur in gedoken voor bouten en moeren enzo. En ik heb er verschillende knutseldingen bijgedaan, zoals veertjes, strass steentjes en pompoms. Het meeste komt van de Action of de Hema.
 • bevestigingsmateriaal. Ik gebruikte een lijmpistool, dat mochten ze niet zelf doen. Er lag montageplakband, duct tape, washitape en dubbelzijdig tape. Allemaal te koop bij de Action.

Maak de blikken na gebruik schoon en droog. Doe alle materialen in de sorteerdozen en zet alles bij elkaar op tafel. De instructie is vrij eenvoudig: denk aan ogen, oren, mond, armen en benen. Als ze willen tenminste, want vrije expressie is natuurlijk het allerleukst. Dus ik heb ze vooral laten aanrommelen.


We versierden ook nog een plak cake (die ik over had van de robottraktatie) en daar deden we 2 eetbare oogjes op. Zodat het net op een robot leek. Foto’s zijn er wel, maar laat ik niet zien. Want ik had hysterisch veel toppings erbij gezet en die gingen er allemaal op en als de ouders dat zien dan mogen hun kinderen nooit meer hier komen.

Een verzoeknummer van de zoon was een speurtocht, dus die deden we er ook nog bij.

In de goodiebag zaten joghurtrozijntjes en een sleutelhanger, gemaakt door opa.

Het was een mooi feest.

Fijne dag!

You Might Also Like

 • Petra 5 juni 2019 at 13:27

  Lieve Babbe
  Geweldig voor De boef om dit feestje te krijgen
  Ziet er goed uit
  Liefs je moeder

  • bijboefenmop 6 juni 2019 at 07:07

   dank je wel lieve mam, hij heeft genoten! 🙂

 • Ilse (by-ik.blogspot.nl) 7 juni 2019 at 09:21

  Wat een leuk feestje!
  Prachtig thema voor een feestje.

  • bijboefenmop 9 juni 2019 at 18:45

   Leuk thema, he? Was heel tof om te doen. 🙂