DIY met papier DIY met/voor kids

DIY tekenactiviteit voor onderweg

6 juni 2018

Zoals ik twee weken terug blogde, ben ik bezig met het voorbereiden van onze zomervakantiereis. Meestal ben ik sassy en badass, maar niet tijdens een lange autorit met mijn kinderen. Ik weet niet goed waarom. Nou ja, ik weet heel goed waarom. Dat er altijd vanalles misgaat en dat het zo verterend lang duurt en dat je geen enkele kant op kunt. Dus maak ik dingen om ze te entertainen. 

Deze activiteit gaat in een mapje, in hun eigen multomap voor in de auto. 

Het is een simpele diy, die je goed van tevoren kunt maken, in grote oplages. Altijd een fijn idee: massa’s entertainment. 

Je hebt nodig: 

  • wit papier
  • een bestaande tekening uit een oud prentenboek of mooie plaatjes uit tijdschriften

De jongens hebben alvast wat geoefend, konden we mooi zien of het wel een goed idee was om dit mee te sjouwen. En ja, het bleek een puik plan. Ze vonden het soms lastig, maar waren naderhand heel trots. 

Knip een stukje tekening of foto uit en plak dit op het witte papier. Zorg ervoor dat er iets te raden overblijft. Dus benen eraf knippen of een hoofd eraf is in dezen een heel goed idee. Dan kunnen ze de rest erbij tekenen. Naast vorm kunnen kinderen hierbij ook nadenken over kleur. Want welke kleur poten heeft een beer ook alweer? En lopen de vlekken van een giraf ook door over zijn poten? 

En hoe, vraag je je misschien af, ken een kind dan tekenen achterin een auto? Dat zie je volgende week.

Voor andere activiteiten tijdens een reis, kijk eens bij puzzelstenen, magisch glitterflesje, labyrint van rietjes, kunst van karton, puzzel van ijsstokjes, ik zie ik zie flesje, of gewoon tips voor een lange reis met kleine kinderen.

Fijne dag!

You Might Also Like