DIY in de keuken DIY met/voor kids

DIY taart met heel veel snoep erop

15 februari 2017

 

En toen was hij echt jarig en wilde niet meer. Ik had overal rekening mee gehouden: extra zakjes traktatie, Pritt als back up, reserve onderbroek, een schaar en vochtige doekjes in de tas. Maar de optie: kind wil niet jarig zijn, had ik nog niet zelf verzonnen. Hij wilde niet naar school. Wij zeiden: “We houden je hand vast.” Dat was niet genoeg. “We gaan achter je in de kring zitten. ” Dat hielp ook niet. “Als het niet meer lukt, zeg je: stop hou op tegen de juf.” Nee. “Als ze gaan zingen kijk je naar de grond.” Hopeloos.  Wat voelden we met hem mee die ochtend. Maar zoals (bijna) altijd kwam het helemaal goed. Hij friemelde hier en daar van de zenuwen, maar hij genoot met volle teugen. Wij zaten niet achter hem in de kring en hij keek niet naar de grond, maar recht vooruit. Boaz is echt 5 jaar!

Eerder dat weekend vierden we zijn verjaardag voor familie en vrienden. Hij wilde voor “de klanten van het grotemensenfeest” graag een taart met allemaal snoep erop, dus werd het een taart met allemaal snoep erop. Echt belachelijk veel snoep. De verjaardagsvisite vroeg met bibberstem: een stukje taart maar dan zonder al dat snoep misschien? Het was gewoon spannend om zoveel snoep erop te gooien, want het is zo onverantwoord. Ha!

De taart bakte ik zelf en smeerde ik zelf af. Ik ben echt geen mooie-taarten-bakker, maar het is zo leuk om dit zelf te proberen! Ik bakte de taart met een biscuitmix. Voor de verhouding bakvorm en ingrediënten, kijk eens bij jouwtaartshop. Op youtube kun je veel how to’s vinden om taarten te maken. Over het zelf maken van een biscuitbodem, maar oók over het bakken met een biscuitmix.

Ik trempeerde de taart met suikersiroop, een recept voor trempeersiroop vond ik bij Bonn’s BakeryDaarna vulde ik de taart met een frambozenjam en banketbakkersroom. De room maakte ik naar een recept van Laura’s BakeryDe taart smeerde ik (robuust, want hahahha, wat is dat een uitdaging, lieve mensenkinderen ohohoh) af met een witte chocolade ganache. Je gebruikt daarvoor 1 deel slagroom en 3 delen witte chocola. Voor het afsmeren van een taart met ganache: zie de video’s van Michelle Cake Designs

Samen met Boaz maakte ik snoep kebabs en verder legden we uit de losse pols snoep op en rond de taart. 

 

 

 

You Might Also Like

  • Ageeth Mooij 15 februari 2017 at 13:06

    Ik laat ‘m aan niemand zien 😉 Petje af voor je ingewikkelde taart!
    Jongste mag elk jaar een zak snoep scheppen bij Jamin voor zijn verjaardagsfeest en legt dat zelf mooi op de etagère.

    • bijboefenmop1 15 februari 2017 at 14:45

      Wat een leuk idee ook, en superschattig dat ie het zelf gaat rangschikken 🙂