DIY in de keuken DIY van anderen

DIY Kerstcadeau: kerstkransjes fudge

20 december 2017

Dit is mijn lievelingsrecept voor fudge, van onze godin Nigella Lawson. En wat een zegen+verschrikking is dit ineen: ook bevroren zijn deze lieverdjes zo lekker.  Je eet ze direct uit de vriezer. Help.

Je hebt nodig:

  • een blikje gecondenseerde melk (te vinden in de supermarkt, vaak bij de oosterse dingen)
  • 350 g chocola (puur of melk, net wat je lekker vindt)
  • 30 gram boter
  • snuf zout
  • kerstkransjes
  • schaal (ongeveer 23 cm vierkant of rond, maakt niet zoveel uit)
  • huishoudfolie/bakpapier

Doe de gecondenseerde melk, het zout en de boter samen met de chocolade (in stukjes) in een pannetje. En zet die op een klein vuurtje. Roer continu terwijl de chocolade smelt. Wanneer alles gesmolten is, giet het dan in een schaal. Ik bedek de schaal met huishoudfolie voordat ik ga gieten, maar je kunt ook bakpapier gebruiken. Druk de kerstkransjes in de chocola. Laat een paar uur opstijven in de koelkast. Getverrederrie wat lekker. 

 

Doe ze in een doorzichtig folietje en geef ze cadeau tijdens Kerst. Dat gaat hier niet meer lukken. Helaas, familie. 

 

Fijne dag en fijne Kerst! 

 

You Might Also Like

  • Petra van der steen 20 december 2017 at 14:46

    Dat ziet er heerlijk uit
    Ben ik wel nog op tijd?
    De uitleg is weer zoals altijd prima
    Je moeder

    • bijboefenmop 20 december 2017 at 16:11

      niemand maakt hier kans om op tijd te zijn. ;). Ik zal snel nieuwe maken! X