Ik ben helemaal geen goede taartenbakker, van nature lukt het me om ze bijna altijd scheef te bakken, gebarsten en vaak ook overgaar. Maar ik ben wel heel goed in verdoezelen. Dit taartje had volgens mij veel hoger gekund en staat ook een behoorlijk scheef. Dat zie je niet op deze foto (verdoezel verdoezel, hehehehe). Ondanks alles bak ik heel graag,
probeer ik het steeds opnieuw en kan ik erg genieten van goede bakboeken (Hummingbird Bakery bijvoorbeeld. Tip!).
probeer ik het steeds opnieuw en kan ik erg genieten van goede bakboeken (Hummingbird Bakery bijvoorbeeld. Tip!).
Je kunt in een blikje een cake bakken of een taartje, ik koos deze keer voor een biscuitdeeg/kapsel, omdat ik ging voor het formaat: leuk klein, hoog taartje. Mocht je kiezen voor cake, dan kun je bijvoorbeeld het blik met cake na het bakken en afkoelen cadeau geven. Aan jezelf.
Je kunt trouwens meerdere blikken tegelijk op de ovenplaat zetten.
Je hebt nodig:
- een leeg blik van ongeveer 1 liter inhoud
- Eieren
- Boter
- bloem
- citroen
- zakje vanillesuiker
- bakpapier
- mixer
- bak
Vet het blik in, doe dit royaal. Zet je blik op een stuk bakpapier, trek de onderkant over met een potlood en knip aan de binnenkant van de lijn uit. Leg dit rondje op de bodem van het blik. Door de boter blijft dit mooi plakken.
Het recept (voor 2 blikken):
Per ei 25 gram suiker en 25 gram patentbloem.
Ik koos voor 4 eieren, 100 gram suiker en 100 gram bloem.
Eieren en suiker roeren, in een bak warm water. Blijven roeren tot lichaamstemperatuur. Daarna luchtig kloppen, ongeveer 10 minuten. Zakje vanillesuiker en klein beetje citroensap erbij. Het beslag moet aan je garde blijven hangen.
Dan de bloem erbij strooien en van onder naar boven omscheppen.
180 graden, 20-30 minuten bakken.
Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen in het blikje. Haal daarna je taartje er voorzichtig uit.
Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen in het blikje. Haal daarna je taartje er voorzichtig uit.
Volgende week laat ik zien wat ik er mee deed en hoe aandoenlijk mijn poging eruit zag aan het eind. 😉
Waar haal jij toch altijd die geweldige en originele ideeën? Weer eentje om te onthouden 🙂
🙂
Super idee!
Ik ben als de dood voor de superscherpe binnenrand van blikken. Met een blikopener van Tupperware heb je die niet heb ik laatst begrepen.
Goeie tip, want het is inderdaad wel opletten voor die rand.