DIY in de keuken DIY voor jezelf

DIY Pasen konijn breekchocolade

28 maart 2018

Je hebt nodig:

 • 300 gram pure chocola
 • 1 zakje candy melts bright white. Te koop via internet. Ze waren ooit te koop bij de Jumbo, maar ik kan ze nu op hun site niet meer terugvinden. Ik had eerst bedacht dat ik de konijnen wilde maken van witte chocoladepastilles van Droste, maar kon die niet vinden in de supermarkt. Volgens mij bestaan ze wel en zijn ze ook veel goedkoper dan de candy melts. Jammerbammer.
 • bakpapier
 • satéprikker
 • goed mes

Als eerste snijd je de candy melts. Je snijdt links en rechts een stukje van 1 candy melt af. Het middelste rechthoekje heb je niet nodig. Om een konijntje te maken heb je 1 rondje nodig (hoofdje) en 2 oren (afgesneden kleine stukjes). Maak alvast een mooie compositie in de braadslee, zodat je weet hoeveel oren je moet maken en hoeveel konijnenkopjes je nodig hebt. Leg alles even apart en smelt dan de pure chocolade.

Chocola moet je met beleid smelten. Je doet dat Au bain-marie (in een schaal bovenop een pan met kokend water). Breek of hak de pure chocola in kleine stukjes. Stop 2/3 in een kom en zet die bovenop een pannetje met heet water. Het water mag koken en bij pure chocola mag het water de kom raken. Zorg er wel voor dat het kommetje de rand van het pannetje helemaal afsluit. Roer regelmatig totdat de chocola goed vloeibaar is geworden. Haal de kom van het pannetje af en roer er de rest van de chocola door, totdat alles is gesmolten. Deze manier van smelten (in 2 delen) zorgt ervoor dat de chocola niet gaat zweten zodra hij uit de koelkast komt. Soort van temperen dus.

Leg een laagje bakpapier in de braadslee of op je bakplaat. Dat papier blijft beter plakken wanneer je de bodem van de plaat hebt ingesmeerd met wat boter.

Schep nu 1 kleine eetlepel pure chocola in een bakje (voor het maken van de oogjes) en schenk de rest van de chocola op het bakpapier, strijk een beetje glad. Met een satéprikker maak je oogjes op de rondjes candy melts. 

Leg daarna de hoofdjes en oortjes in de pure chocola. Druk een beetje aan. 

Laat een paar uur staan om goed uit te harden of zet de bak een uurtje in de koelkast.  

Het snijden van de brokken gaat het beste wanneer de breekchocolade een tijdje uit de koelkast is geweest. Anders splintert hij erg. En gebruik een groot scherp mes.

Zo leuk om uit te delen of om mee te nemen naar een visite. Met Pasen of zonder Pasen. Toch?

Fijne Pasen en fijne dag!

You Might Also Like

 • petra van der steen 29 maart 2018 at 06:14

  hoi Babbe
  Ik heb mogen eten van je heerlijke paas chocolade
  Heerlijk
  Het recept is zoals altijd heel duiderlijk
  Je moeder

  • bijboefenmop 29 maart 2018 at 10:35

   X voor mutti